Absorbeer probleemloos elke gemorste vloeistof

Gemorste vloeistoffen die niet onder controle gehouden worden, kunnen een verwoestend effect hebben op het milieu, op de mensen en activiteiten in de buurt van de spill en op de toekomst van een bedrijf. Het is een goede managementpraktijk en in veel landen zelfs wettelijk verplicht om goed voorbereid te zijn op mogelijke lekkages. De beste voorbereiding wordt ondersteund met professionele hulpmiddelen die hoge kosten zoals boetes en bedragen voor schadeloosstelling en opruiming van vervuiling vermijden.

Hulpmiddelen voor het opruimen van gemorste vloeistoffen

Brady biedt een aantal hulpmiddelen voor het opruimen van vloeistoffen op het land aan die zowel proactief als reactief kunnen worden ingezet om spills op te vangen en/of te voorkomen dat ze zich verspreiden.

Proactieve indamming van gemorste vloeistoffen

Lekgevoelige apparatuur en machines of opgeslagen vaten en IBC's kunnen proactief worden voorzien van hulpmiddelen voor het indammen van vloeistoffen om vervuiling en ongevallen op de werkplaats te voorkomen.

Rigid Lock Quickberm
High visibility mat
Spill control decks
  • Vloerelementen en opvangpallets: onze door heftrucks verplaatsbare vloerelementen voor 2 vaten, die een capaciteit hebben van 80 liter, zijn een kostenefficiënte oplossing voor het indammen van mogelijk gevaarlijke lekken op plaatsen waar vaten worden opgeslagen en verdeeld. Ieder modulair vloerelement beschikt over ingebouwde clips die toelaten om makkelijk en veilig meerdere vloerelementen aan elkaar te koppelen en zo een aangepast platform voor de opslag van vaten te creëren.
  • Opvangbakken: voor het proactief indammen van gemorste vloeistoffen uit vaten en IBC's bieden we u de herbruikbare, lichtgewicht, maar toch robuuste Rigid Lock Quickberm aan, die uitermate gebruiksvriendelijk en gemakkelijk op te stellen is. De zijkanten van het systeem zijn inklapbaar zodat vorkheftrucks kunnen in- en uitrijden. Daarna kunnen ze snel en gemakkelijk terug worden rechtgezet om vrijgekomen vloeistoffen op te vangen.
  • Opvangmatten: opvangmatten en tapijten voor het opruimen van vloeistoffen houden uw gangpaden en doorgangen slipvrij door oliën, vloeistoffen of ander gemorst materiaal te absorberen en in te dammen. Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in uw meest veeleisende toepassingen en zijn perfect voor zones en werkposten met veel verkeer. Vergeleken met een toegangsmat, bieden absorberende matten en tapijten een betere tractie, verminderen ze het risico op slippartijen en voorkomen ze dat vloeistoffen van het ene gebied naar het andere stromen.
  • Soc's: absorberende soc's zijn betrouwbare flexibele slangen voor het indammen en absorberen van vloeistoffen. Soc's vormen zich probleemloos rond hoeken en passen zich ook aan oneffen oppervlakken aan om vloeistoffen en druppels op te vangen; zo voorkomen ze dat de vloeistof zich naar andere gebieden verspreidt.
  • Kussens: absorberende kussens zijn perfect te gebruiken onder machines die frequent lekken of druppelen. Kussens zijn makkelijk te verwijderen en kunnen zowel op olie als op water gebaseerde vloeistoffen absorberen in moeilijk bereikbare gebieden, zoals putten, opvangbekkens en openluchtvijvers.

Reactieve indamming

Wanneer proactieve indamming niet volstaat of niet aanwezig is, zijn er ook opruimingsmiddelen beschikbaar waarmee u vloeistoffen kunt indammen en verwijderen.

Pads
Spill control roll and high visibility mat
SpillFix granular
  • Doeken: voorgesneden doeken zijn een kostenefficiënte en handige oplossing voor het wegvegen en opvangen van druppels. Er zijn uitvoeringen met minimale pluisvorming verkrijgbaar, en er is keuze uit 3 categorieën: zwaar-, medium- en lichtgewicht naargelang het volume dat opgeruimd moet worden.
  • Rollen: er zijn ook rollen verkrijgbaar waarmee u snel grotere oppervlakken kunt bedekken, of waarmee u vloeistoffen, lekken en druppels kunt absorberen die zich al verspreid hebben.
  • Soc's: soc's worden voornamelijk gebruikt als proactief hulpmiddel en zijn voldoende flexibel om snel een kleine dam te creëren om een eventuele verspreiding te beperken.
  • Granulaten: de kleine, losse deeltjes van een absorberend granulaat zijn perfect voor toepassingen waar een doek of rol niet meteen voor geschikt is. In die gevallen kan het granulaat vloeistoffen absorberen uit de barsten en spleten van verschillende oppervlakken.

Nieuws

HandySorb

Ruim eenvoudig gemorste industriële vloeistoffen op
De HandySorb-mop heeft een uitschuifbare steel en gebruikt speciale doeken om gemorste vloeistoffen op een veilige, uiterst efficiënte en eenvoudige manier op te ruimen.
>> Lees meer


Base spill kit

Verwijder gemorste zuren, basen en batterijzuur op een veilige manier
De interventiekits voor zuren, basen en batterijzuur bevatten elk een aantal oplossingen waarmee gebruikers gemorste vloeistoffen op een snelle en veilige manier kunnen opruimen.
>> Lees meer

Brady Corporation vervaardigt en levert totaaloplossingen voor de identificatie en beveiliging van mensen, producten en plaatsen. De producten van Brady verbeteren de veiligheid, productiviteit en prestaties van klanten en omvatten kwalitatieve labels, pictogrammen, veiligheidsproducten, printers en software. Het bedrijf werd opgericht in 1914 en heeft klanten in de elektronica, telecommunicatie, fabricage, elektrische markt, bouw, medische sector, luchtvaart en tal van andere sectoren.


Niet contractuele foto's. De producten kunnen licht afwijken van de afbeeldingen op de website.
Alle prijzen zijn excl. BTW. Onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of correcties.